oxoweb487949

Van winkeldiefstal naar internetcriminaliteit, wees het voor!

vrijdag, 7 november, 2014

Uw website staat online en u bent er heel tevreden mee. Een bedreiging ligt hierbij altijd op de loer, namelijk de dreiging van internetcriminaliteit. Hoe zorgt u ervoor dat u hiervoor bestand bent?

 

Met de opkomst van eerst de computer en hierna het internet, is helaas ook internetcriminaliteit een onderdeel geworden van onze dagelijkse gang van zaken. De criminaliteit verplaatst zich langzaam van winkels naar het web, iets waar we zeker rekening mee moeten houden. De ouderwetse criminaliteit heeft een nieuwe impuls gekregen door de opkomst van de computertechnologie.

 

Internetcriminaliteit komt tot stand doordat cybercriminelen een opening zoeken in systemen, om hier vervolgens aanpassingen in te doen. Op deze manier kunnen er o.a. e-mails onder uw naam worden verstuurd, bankgegevens worden opgehaald, etc.

 

Ieder content managementsysteem heeft wel eens last van dit soort aanvallen. Het is dan vooral zaak dat het zo snel mogelijk wordt opgelost en er geen vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen vallen. Wordpress is eerder dit jaar getroffen door een kritiek lek in in zijn systeem, waarmee criminelen zich toegang konden verschaffen tot persoonlijke gegevens. Ook is Drupal recentelijk in het nieuws gekomen door een groot lek.

 

Kwetsbaarheid is onvoorkombaar op het internet, welk content managementsysteem ook wordt gebruikt. Geen enkel systeem is er volledig tegen bestand. Wel zijn er verschillen in de reactiesnelheid van systemen op dergelijke dreigingen.

 

Oxoweb geeft de voorkeur aan het content managementsysteem Drupal. Een groot aantal programmeurs en gebruikers werken wereldwijd dag en nacht aan Drupal om de prestaties en veiligheid te waarborgen. Deze grote gemeenschap zorgt ervoor dat Drupal constant ontwikkelt en up-to-date blijft. Ook worden lekken in het systeem hierdoor snel opgemerkt en daarom ook snel weer opgelost.

 

Oxoweb vindt het erg belangrijk om hier de focus op te leggen. Zodra u een website laat bouwen door Oxoweb, bent u ervan verzekerd dat de beveiliging van uw website constant in de gaten wordt gehouden. Wees internetcriminaliteit daarom voor! 

 

Heeft u vragen over de beveiliging van uw website? Of wil u een volledig beveiligde website laten bouwen door de professionals van Oxoweb? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!