oxoweb487949

Uw bedrijf op Google Maps: een must!

vrijdag, 13 februari, 2015

Tegenwoordig is het een must om uw bedrijf op Google Maps weer te geven. Om bezoekers naar uw website te leiden, is het belangrijk goed vindbaar te zijn in de zoekmachines. Google Maps zorgt ervoor dat de locatie van uw bedrijf voor iedereen zichtbaar is. Oxoweb maakt het u graag gemakkelijk. Zie hier: de voordelen van Google Maps plús een eenvoudig stappenplan om u aan te melden. Helemaal gratis!

 

Consumenten die op zoek zijn naar een lokaal bedrijf, pakken niet meer de krant of de Gouden Gids om een adres te vinden. Internet wordt gebruikt voor het vinden van gewenste producten of diensten, dit is niets nieuws in de laatste jaren. Het is belangrijk dat wanneer consumenten zoeken op bepaalde, passende zoektermen, uw bedrijf opvallend in beeld komt. Google Mijn Bedrijf/Places zorgt voor een vermelding aan de rechterkant in Google, zie onderstaande afbeelding, waardoor uw bedrijf er meteen uit springt!

 

Voordelen van Google Maps

Het aanmelden bij Google Maps is erg goed voor de zichtbaarheid van uw website. Uw website zal beter worden gevonden, wat meerdere voordelen met zich meebrengt! U heeft een voorsprong op de concurrentie, wanneer zij niet zichtbaar zijn op Google Maps. Google laat namelijk resultaten van Google Maps terugkomen tussen de gewone zoekresultaten. Dit zorgt ervoor dat uw bedrijf blijft terugkomen in de resultaten, ook wanneer niet op locatie wordt gezocht.

 

Eenvoudig stappenplan

Oxoweb helpt u in vier gemakkelijke stappen aan een vermelding in Google Maps. Volg onderstaand stappenschema en uw bedrijf staat op de kaart!

 

1.      Gratis aanmelden

Meld u gratis aan bij Google Mijn Bedrijf. Google de zoekterm ‘’Google Mijn Bedrijf aanmelden’’ en u komt op de pagina te zien op afbeelding 1. Klik op ‘’Uw bedrijf op Google’’. U kunt hierbij inloggen met een bestaand Gmail-account of u kunt deze snel en gemakkelijk zelf aanmaken. U komt terecht op de volgende pagina, zie onderstaande afbeeldingen. Uw typt de naam van uw bedrijf in en er komt: ‘’We kunnen ‘’Uw bedrijf’’ niet vinden’’. U klikt vervolgens op ‘’Ik heb de naam en het adres correct opgegeven’’ en wordt doorgeleid naar de gegevenspagina.  

 

 

2.      Invullen bedrijfsgegevens

Alle gegevens die u hier invult, worden uiteindelijk weergegeven in de zoekmachine. Zorg er dus voor dat deze gegevens kloppend en compleet zijn! Controleer ook of de positionering van uw bedrijf klopt. Dit is te zien aan het pijltje, controleer of deze op de juiste plek staat!

 

 

3.      Verifiëren van uw bedrijf

Op het moment dat u op verifiëren klikt, gaat Google aan de slag met uw aanmelding. U krijgt een verificatiecode toegestuurd op het opgegeven adres, zodra u dit heeft verwerkt wordt uw pagina weergegeven op Google.  

 

4.      Aanvullende gegevens

U komt terecht op de pagina met een overzicht van al uw gegevens. Bij uw aanvullende gegevens kunt u zaken zoals uw openingstijden, betaalmethodes, foto’s en/of uw logo toevoegen. Houd rekening met het feit dat de eerste foto die u toevoegt, automatisch de hoofdfoto van uw bedrijfsvermelding wordt. Vul op de overzichtspagina alle gegevens in die u heeft!

 

Handige tips!

  • De titel van uw bedrijfsvermelding is belangrijk voor uw vindbaarheid. Vermeld hierin de sector waarin u werkzaam bent! (Bijvoorbeeld niet alleen: Dekkers, maar: Slagerij Dekkers).
  • Meer informatie geeft u meer kans op een goede vindbaarheid. Probeer dus bij iedere categorie iets in te vullen, waarvan u denkt dat uw bezoekers op zullen zoeken.
  • Foto’s doen het goed! Plaats bijvoorbeeld sfeerfoto’s, foto’s van de binnenkant van uw pand, etc.
  • Social media kunnen worden verwerkt in uw bedrijfsvermelding. Maak hier slim gebruik van en voeg uw netwerken toe!
  • Vraag vaste klanten of bezoekers om positieve recensies te schrijven. Veel positieve recensies zorgen voor een hogere positie in Google.

 

Heeft u interesse in deze handige functionaliteit van Google maar besteed u dit liever uit? De experts van Oxoweb kunnen u wegwijs maken en Google Maps inbouwen op uw website! Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of meer informatie.