oxoweb487949

PrestaShop vs. Magento vs. OpenCart

woensdag, 8 oktober, 2014
U wilt een goed lopende en overzichtelijke webshop presenteren aan uw bezoekers. Maar welke e-commercesoftware is daar nu het beste voor? Oxoweb zet de voor- en nadelen van Prestashop, Magento en OpenCart voor u op een rijtje, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt!
 
Wij leveren graag advies als het gaat om webshops. De eerste stap is het nadenken over waar uw organisatie voor staat. Wij denken hier graag in mee, in onze meedenkfase! Ons advies wordt gebaseerd op de waarden van uw organisatie, waarop een e-commercesoftware kan worden uitgekozen. Lees hier meer over onze webshops.
 

PrestaShop

De e-commercesoftware PrestaShop wordt door Oxoweb sterk aangeraden bij het realiseren van webshops. Deze flexibele software is de meest gebruikte ter wereld, wat de innovatie binnen het systeem ten goede komt. Een grote gemeenschap zorgt ervoor dat PrestaShop constant ontwikkelt, u bent dus ook voortdurend up-to-date!
 
PrestaShop staat erom bekend zeer gebruiksvriendelijk te zijn, maar toch uitgebreid. Al uw wensen kunnen daarom in een relatief korte periode ten opzichte van andere systemen worden verwezenlijkt, net als het doorvoeren van aanpassingen. 
 

Magento

De professionele e-commercesoftware Magento is vooral gericht op grote organisaties, terwijl PrestaShop grotendeels is gebouwd voor kleinere (MKB) organisaties. Magento wordt dan ook veel gebruikt voor grote ondernemingen, zoals bijvoorbeeld Nike.
 
Het supportlevel van Magento is een groot voordeel, hiervoor moet echter wel flink in de buidel worden getast. Wanneer een supportcontract wordt afgesloten, is de ondersteuning optimaal. Ook is Magento erg goed afgestemd op zoekmachineoptimalisatie. 
 
Nadelen van Magento zijn de complexiteit en hierdoor het lage gebruikersgemak. Magento is erg moeilijk te gebruiken, het kost daarom erg veel tijd om bekend te raken met het systeem. 
 

OpenCart

OpenCart is een krachtig, maar simpel content managementsysteem. Het wordt vaak aangeduid als de ‘basis’, iets wat simpel is te gebruiken. OpenCart heeft echter wel een scala van extensies, waarmee er meerdere features kunnen worden toegevoegd aan uw webshop. 
 
Helaas is een groot nadeel aan OpenCart dat de zoekmachineoptimalisatie erg tekort schiet. Er zijn wel mogelijkheden, deze zijn echter erg ingewikkeld en tijdrovend.
 
 
 
Bron: Google Trends
 

In bovenstaande grafiek is de populariteit op Google te zien van Magento (blauw), PrestaShop (rood) en OpenCart (geel). Uit de gegevens blijkt dat Magento al geruime tijd de populairste van de drie is, maar PrestaShop en OpenCart duidelijk aan het stijgen zijn. Dit is mede te verklaren door de complexiteit van Magento en de behoefte aan simpelere, duidelijkere systemen zoals PrestaShop en OpenCart. 

Bent u na deze analyse benieuwd welke e-commercesoftware het beste bij uw webshop past? Twijfel niet langer en neem vrijblijvend contact op met Oxoweb!

Lees meer informatie over de e-commercesoftware voorkeuren van Oxoweb, in onze realisatiefase. Hierin implementeren we, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, het meest geschikte systeem behorend bij uw webshop.