oxoweb487949

Meet de snelheid van uw website of -shop en verhoog uw vindbaarheid!

maandag, 7 september, 2015

De snelheid van uw website is extreem belangrijk om uw bezoekers tevreden te houden. Onderzoek heeft uitgewezen dat bezoekers een website verlaten, wanneer deze niet binnen 4 seconden is geladen. Door het besteden van tijd en aandacht aan de snelheid van uw website, houdt u bezoekers tevreden, scoort u beter qua zoekmachineoptimalisatie en hiervan plukt u de vruchten.  Oxolutions besteedt in dit blog aandacht aan een tool waarmee u binnen enkele seconden inzicht heeft in de snelheid van uw website.

 

Heeft u vragen voor, tijdens of na het lezen van dit blog? Wij helpen u hier graag mee! Ook kunnen wij u voorzien van een passend advies over de snelheid van uw website of uw zoekmachineoptimalisatie. Neem direct contact op met Oxolutions of lees meer over zoekmachineoptimalisatie op onze website.

 

 

GT Metrix is een online functionaliteit, waarmee u de snelheid van uw website kunt meten. De tool meet de performance van uw website op vijf verschillende typen, die hieronder kort zullen worden toegelicht.

 

  • Server

Dit is de hostingpartij waar uw website is ondergebracht. Wanneer u uw hosting aan Oxolutions overlaat, wordt uw website altijd op een SSD-server geplaatst. Dit betekent dat uw website aan de aanbevolen snelheid voldoet en zelfs vijf keer sneller is dan bij een normale hostingpartij. Hiermee boekt u al direct een voorsprong op uw concurrentie!

  • CSS

Met CSS kunt de weergave van uw pagina bepalen en het stelt u in staat om alle stijlelementen op uw website in één document onder te brengen. Bij CSS kunt u denken aan het lettertype of de kleuren die worden gebruikt. Om de snelheid van uw website te verbeteren, dient u de grootte van de CSS-bestanden te minimaliseren. Op deze manier kan de browser dit beter uitlezen waardoor gegevens sneller worden geladen.

  • Content (teksten)

Hierbij gaat het om de teksten op uw website.  

  • Images

De afbeeldingen op uw website worden apart van de inhoud beoordeeld door GT Metrix. De afbeeldingen op uw website dienen van het juiste formaat te zijn en de juiste afmetingen te hebben, zodat onnodige laadtijd wordt vermeden.

  • JS

JS staat voor JavaScript. Dit is een programmeertaal waar veel gebruik van wordt gemaakt op websites. JavaScript maakt uw website interactief, bijvoorbeeld met dropdown menu’s of bewegende afbeeldingen. Het is belangrijk dat de browser JavaScript maar één keer laadt, functionaliteiten kunnen hiervoor worden samengevoegd.

 

Uw website wordt beoordeeld op grond van bovenstaande punten. GT Metrix maakt een onderscheid in onder andere Recommendation en Grade. Met Recommendation wordt direct een aanbeveling gedaan om uw website te verbeteren. Dit zijn vaak erg technische termen, maar zeker niet onmogelijk om te realiseren. Met Grade wordt er een prioriteit aan de gedane aanbeveling gegeven. Hierbij zult u merken dat de meeste aanbevelingen een hoge prioriteit hebben. Dit betekent dat u een duidelijke verbetering merkt als de genoemde aanbeveling doorgevoerd wordt.

 

Als u de aanbevelingen van GT Metrix opvolgt, verbetert de snelheid van uw website zeker. Hierdoor zijn bezoekers meer tevreden en zullen ook de bezoekersaantallen stijgen. Een belangrijke bijkomstigheid is dat de zoekmachineoptimalisatie van uw website ook verbetert, als de snelheid van de website wordt verhoogd. Google houdt zich veel bezig met de snelheden van websites, snelle websites scoren hoger in de zoekmachine. De  website wordt dus ook beter gevonden!

 

Oxolutions is gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie. Neem eens een kijkje op onze zoekmachineoptimalisatiepagina of neem direct vrijblijvend contact op!